Admin

Përzgjedhjet për Festivalin Folklorik Kombëtar

Festivali Folklorik Kombëtar, Gjirokastër 2023, i filloi tregimet me grupet e Bashkisë Gjirokastër. Për më shumë se dy orë, grupi i punës dëgjoi me vëmendje dhe kënaqësi njëzetë grupe përfaqësuese të të gjitha njësive administrative të Bashkisë Gjirokastër. FFK Gjirokastër 2023, Edicioni XI, i cili do të startojë më 24 qershor, është aktiviteti më i

Përzgjedhjet për Festivalin Folklorik Kombëtar Read More »

Takimi i dytë në nivel rajonal me këshilltarë vendorë për strategjinë e decentralizimit

Së bashku me Evis Semën dhe Ervis Moçkën në takimin e punës me Këshillat Vendorë në lidhje me hartimin e “Strategjisë Ndërsektoriale për Decentralizimin dhe Vetëqeverisjen Vendore” 2023 – 2030. Shoqata e Këshillave të Qarqeve të Shqipërisë po luan një rol thelbësor në procesin e hartimit të kësaj Strategjie dhe forcimin e rolit të këshillave

Takimi i dytë në nivel rajonal me këshilltarë vendorë për strategjinë e decentralizimit Read More »

“Odat e isopolifonisë”

Këshilli i Qarkut Gjirokastër organizoi edicionin e parë të aktivitetit “Odat e isopolifonisë” me pjesëmarrjen e grupeve të shkollave 9-vjeçare dhe të mesme. Intrepretime përtej pritshmërive të nxënësve tanë të talentuar. Kënga isopolifonike, vallet e kënduara, pjesët instrumentale, vallet popullore rrinin kaq bukur në brezin e ri, duke premtuar trashëgim të sigurt të vlerave tona

“Odat e isopolifonisë” Read More »

“Përshpirtje për Petrit Rukën”

Mes familjarësh dhe miqsh të Petrit Rukës i dorëzuam bashkëshortes, Zhanetës, titullin e nderit “Nderi i Qarkut” për Petrit Rukën me motivacionin: “Për krijimtarinë e tij letrare dhe kinematografike, si poet, skenarist, shkrimtar e publicist i shquar” Mes kujtimesh të ëmbla dhe dritëhije emocionesh, lotësh e mallëngjimi plotësuam një merak të mbetur pezull. Pandemia dhe

“Përshpirtje për Petrit Rukën” Read More »

Gëzuar ditën e çlirimit Gjirokastër!

Lavdi dëshmorëve që derdhën gjakun për të jetuar ne të lirë! Në bustin e heroinave simbol të qëndresës dhe luftës kundër okupatorit nazi-fashist, në 76 vjetorin e çlirimit të qytetit të gurtë zgjodhëm të nderojmë propozimet e Organizatës së Veteranëve të L.A.N.Ç. me titullin “Nder i Qarkut”: Me motivacionin “Për kontribut të shquar në L.A.N.Ç.

Gëzuar ditën e çlirimit Gjirokastër! Read More »