Uncategorized

80-vjetori i Çlirimit të qytetit të Gjirokastrës

18 Shtator 1943, Çlirimi i qytetit të Gjirokastrës. 80 vite të lirë, falë sakrificisës së heronjve të atdheut që dhanë jetën për clirimin. Kryetari i Këshillit të Qarkut Gjirokastër, z. Dino Selimi, vendosi kurrorë në nderim të Dëshmorëve të Atdheut pranë Varrezave të Dëshmorëve të qytetit, së bashku me autoritet vendore, veteranë e familje të […]

80-vjetori i Çlirimit të qytetit të Gjirokastrës Read More »

80-vjetori i Çlirimit të qytetit të Tepelenës

15 Shtator 1943 – 15 Shtator 2023 shënon 80-vjetorin e Çlirimit të qytetit te Tepelenës, ku u mbajt ceremonia e ritualit te homazheve te Varrezat e Dëshmorëve. Kryetari i Këshillit të Qarkut Gjirokastër, z. Dino Selimi, në prani të përfaqësuesve të autoriteteve të pushtetit vendor, si dhe familjarët pasardhës të dëshmorëve, morëm pjesë ne ketë

80-vjetori i Çlirimit të qytetit të Tepelenës Read More »

80-Vjetori i Çlirimit të qytetit të Përmetit

Me rastin e 80-vjetorit të Çlirimit të qytetit të Përmetit, Kryetari i Këshillit të Qarkut Gjirokastër, z. Dino Selimi, mori pjesë në ceremoninë e organizuar nga Bashkia Përmet pranë monumentit “Kongresi i Përmetit”, së bashku me autoritet vendore, veteranë e familje të dëshmorëve të luftës. Përulemi me mirënjohje dhe respekt përpara sakrificave të heronjve që

80-Vjetori i Çlirimit të qytetit të Përmetit Read More »

Konstituimi i Këshillit të Qarkut Gjirokastër 2023

Pas konstituimit të të gjithë këshillave bashkiakë të qarkut, me kërkesë të Kryetarit të Bashkisë Gjirokastër, zoti Flamur Golemi, më datë 02 Gusht 2023, në zbatim të Ligjit Nr. 139, datë 17.12.2015 “Për vetëqeverisjen vendore” neni 74/5/c, pranë Këshillit të Qarkut Gjirokastër u zhvillua mbledhja e parë e konstituimit të Kryetarit të Këshillit të Qarkut

Konstituimi i Këshillit të Qarkut Gjirokastër 2023 Read More »

Përzgjedhjet për Festivalin Folklorik Kombëtar

Festivali Folklorik Kombëtar, Gjirokastër 2023, i filloi tregimet me grupet e Bashkisë Gjirokastër. Për më shumë se dy orë, grupi i punës dëgjoi me vëmendje dhe kënaqësi njëzetë grupe përfaqësuese të të gjitha njësive administrative të Bashkisë Gjirokastër. FFK Gjirokastër 2023, Edicioni XI, i cili do të startojë më 24 qershor, është aktiviteti më i

Përzgjedhjet për Festivalin Folklorik Kombëtar Read More »

Takimi i dytë në nivel rajonal me këshilltarë vendorë për strategjinë e decentralizimit

Së bashku me Evis Semën dhe Ervis Moçkën në takimin e punës me Këshillat Vendorë në lidhje me hartimin e “Strategjisë Ndërsektoriale për Decentralizimin dhe Vetëqeverisjen Vendore” 2023 – 2030. Shoqata e Këshillave të Qarqeve të Shqipërisë po luan një rol thelbësor në procesin e hartimit të kësaj Strategjie dhe forcimin e rolit të këshillave

Takimi i dytë në nivel rajonal me këshilltarë vendorë për strategjinë e decentralizimit Read More »

“Odat e isopolifonisë”

Këshilli i Qarkut Gjirokastër organizoi edicionin e parë të aktivitetit “Odat e isopolifonisë” me pjesëmarrjen e grupeve të shkollave 9-vjeçare dhe të mesme. Intrepretime përtej pritshmërive të nxënësve tanë të talentuar. Kënga isopolifonike, vallet e kënduara, pjesët instrumentale, vallet popullore rrinin kaq bukur në brezin e ri, duke premtuar trashëgim të sigurt të vlerave tona

“Odat e isopolifonisë” Read More »

“Përshpirtje për Petrit Rukën”

Mes familjarësh dhe miqsh të Petrit Rukës i dorëzuam bashkëshortes, Zhanetës, titullin e nderit “Nderi i Qarkut” për Petrit Rukën me motivacionin: “Për krijimtarinë e tij letrare dhe kinematografike, si poet, skenarist, shkrimtar e publicist i shquar” Mes kujtimesh të ëmbla dhe dritëhije emocionesh, lotësh e mallëngjimi plotësuam një merak të mbetur pezull. Pandemia dhe

“Përshpirtje për Petrit Rukën” Read More »

Gëzuar ditën e çlirimit Gjirokastër!

Lavdi dëshmorëve që derdhën gjakun për të jetuar ne të lirë! Në bustin e heroinave simbol të qëndresës dhe luftës kundër okupatorit nazi-fashist, në 76 vjetorin e çlirimit të qytetit të gurtë zgjodhëm të nderojmë propozimet e Organizatës së Veteranëve të L.A.N.Ç. me titullin “Nder i Qarkut”: Me motivacionin “Për kontribut të shquar në L.A.N.Ç.

Gëzuar ditën e çlirimit Gjirokastër! Read More »